mandag 3. september 2012

Sykepleier


En hilsen fra Kjersti Berge som er sykepleier og ledende helsesøster i Sokndal kommune:

Jeg tok sykepleierutdanningen min i Stavanger i 93- 95. Den er treårig, og innebærer mye praksis. Nå er sykepleiestudiet lokalisert ved Universitetet i Stavanger.

Utgangspunktet mitt var å bli sykepleier, for deretter å ta jordmor utdannelsen. MEN- slik ble det ikke. Jeg ble helsesøster i stedet, og har ikke angret på det! Jeg har en drømmejobb!

Det er flere fordeler med å være sykepleier.

Man kan jobbe og bo i distriktene, og dermed bo mye billigere enn i byene. Man slipper også å forlate vennene sine.

Som sykepleier kan en jobbe på sykehus, aldershjem, hjemmesykepleie, man kan også jobbe i NAV, i psykisk helsetjeneste og på skoler.

Her er mulighetene mange.

Som sykepleier jobber en ofte skift, da mennesker behøver vår hjelp både dag og natt. Dette har selvsagt både fordeler og ulemper. Fordelen er litt mer lønn, og en arbeidstid som i en del tilfeller er lettere å kombinere med familie og barn enn en ren dag jobb.

Ulempen er det å snu døgnet, og litt begrensninger i sosialt liv.

Som sykepleier kan en jobbe med unge, ungdom, voksne og gamle. Så det er en stor fordel å være glad i mennesker for å ta denne utdannelsen.

Rent praktisk vil det å jobbe som sykepleier i en avdeling innebære  hjelpe mennesker med deres behov. Det kan være mat, klær, hygiene, medisiner, kontakt, stimulering, trening og daglige gjøremål.

Som sykepleier er det utallige videreutdanninger en kan ta . Operasjonssykepleier, anestesisykepleier, geriatri ( arbeid med eldre), kreftsykepleier, administrasjon og ledelse, veiledning, psykiatrisk sykepleier, helsesøster og jordmor er noen av mulighetene videre.

Sykepleieryrket anbefales!

Her kan du lese mer om sykepleieryrke og -utdanningen.


En musikkvideo fra Norges Sykepleier Forbund – der de ønsker å vise hva sykepleie er:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar