torsdag 13. september 2012

Naturbruk - blå retning

Et opplegg for elever på 10. trinn på Lille Presteskjær fyr 6. og 7. november 2012

mai-05_033

Bildet er hentet fra dette nettstedet http://rekefjord.no/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=2

For elever som har lyst på en spennende og framtidsrettet jobb innenfor fiskeri- og oppdrettsnæringen er mulighetene er mange, og behovet er stort for ansatte med ulike kvalifikasjoner. Elever som går Vg1 Naturbruk på Ryggjabø videregående skole, som er den skolen som ligger nærmest oss i Dalane, får muligheten til å fordype seg i både Akvakultur - havbruk og fiske og fangst.

Du kan lese mer om sjømatnæringen på nettsiden til "Sett Sjøbein"

I løpet av de to dagene på Lille Presteskjær fyr vil elevene få innblikk i hva arbeidet til en fisker går ut på. De vil få en tur på båt, få bruke ulike fiskeredskap og få være med på behandling av fisk. Sikkerhet om bord vil stå sentralt. Været på sjøen vil avgjøre om det blir tur på havet eller i fjorden.

Faglig ansvarlig: Frank Midtbø

Følgende tema vil bli tatt opp: fiskeredskaper, sikkerhet om bord, ulike typer fiske, lønnsomhet, utdanningsveier.

Statisisk sentralbyrå skriver dette på sin temaside "Fiskeri og Havbruk": "Norge har alltid vært en fiskerinasjon. En lang kyst med vide havgrunner og mange fjorder gir Norge gode forutsetninger for å høste rikelig fra havet. Den viktigste utfordringen har vært og vil bli å forvalte fiskebestandene til det beste for natur og mennesker. I dag er fisk den tredje viktigste eksportartikkelen etter olje/gass og metall, og står for 5,7 prosent av den totale norske eksportverdien. Størsteparten av vår eksport går til Danmark, Russland, Frankrike og Japan."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar